Om mig - Peters fotoside

Peters fotoside
Gå til indhold
Jeg hedder Peter Wilkens og er født 1946.

Indtil årtusindskiftet tog jeg kun fotos ved festlige lejligheder og på ferieture. Kameraet var idiotsikkert; der skulle blot tages stilling til, om det var solskin eller overskyet samt afstanden til motivet, hvor det liggende 8-tal betød uendeligt. Billederne blev fremkaldt på papir i størrelsen 6 x 9 cm, og det var kostbart at afhente dem, når en rulle med 24 eller 36 billeder var blevet indleveret.

Da en kollega anskaffede sig et digitalt Olympus C-1 (1,3 megapixel), fik jeg også blod på tanden og kom igang med samme type kamera.

I 2005 vovede jeg at købe et digitalt spejlreflekskamera. En helt ny verden åbnede sig, for nu skulle jeg lære alt det "indviklede" med blænde og lukkertid. Fotohandleren hjalp mig godt på vej, og jeg anskaffede et Libris-hæfte om bl.a. klassisk fototeknik. Nogle få afsnit på 6-8 sider viste sig at indeholde alt, hvad der er nødvendigt. Fordelen ved digitalkameraet var indlysende; der kunne øves og skydes løs uden økonomiske konsekvenser ... og det blev der.
For nogle år siden supplerede jeg med et Panasonic Lumix DMC-TZ10, der senere er blevet erstattet af et DMC-TZ100. Det har Leica-optik og lever helt op til mine ønsker og krav, som begrænser sig til en handy størrelse og en høj optagekvalitet. Nu ligger spejlreflekskameraet med objektiver mest herhjemme for en gang imellem at blive støvet af.

Alle mine foto får den sidste finish hjemme på "værkstedet", hvor Adobe Photoshop Elements rigeligt dækker mine redigeringsbehov, og det er ikke altid den nyeste programversion, jeg har.
Det skal også lige tilføjes, at jeg aldrig har sat mig ind i RAW-formatet og dets muligheder. Jpg-formatet er nok for mig, og det vil fortsat være mit foretrukne.

Det behøver ikke at være kompliceret at tage et godt foto. Man skal ikke lade sig forvirre af de mange muligheder, som nutidens kameraer byder på.
Det gode motiv, lyset, farverne og ikke mindst kompositionen er langt vigtigere end en fordybelse i de mange mere eller mindre unødvendige indstillingsmuligheder, som fremgår af manualen - min er på 406 sider.
Du er velkommen til at kontakte mig på admin@kigmed.dk eller på 81 63 66 25.
Eget webdesign / WebSite X5 / nordicway.dk
Tilbage til indhold